Om Fru Due

Fru Due är ett trädgårdscafé samt en fysisk butik och webshop med handplockade, begagnade, roliga industriella unika fynd

Vi är en butik (både fysisk butik och webshop) med handplockade begagnade lampor, inredning, småmöbler, inredning, barnmöbler och mycket mer. Under högsäsong driver vi även ett litet trädgårdscafé ute på vår mysiga altan och i trädgården. Här finns gott om möjligheter att koppla av och njuta av den bornholmska sommaren med något att dricka, samt gott kaffe, te och hembakad kaka eller en kopp varm choklad (med den goda chokladen från Kjærstrup)

Vår avsikt är att skapa en plats med själ, värme, mysighet, närvaro, humor och kreativitet – en plats som levs.

Vi driver en kombination av café och butik för att vi brinner för båda

Vi älskar när våra kunder sitter och trivs i vår trädgård. Vi har därför bestämt att det måste finnas möjlighet att njuta av en god lokal kall fatöl, ett glas vin, en lokal must, lite mellanmål, lite gott ekologiskt kaffe, te, varm choklad (med den goda chokladen från Kjærstrup) som samt hembakad tårta.

Likaså har vi i många år älskat att inreda vårt hem, med roliga fynd som hämtats hem från olika loppisar, secondhandbutiker, auktioner och privata köp. Vi är alltid på jakt efter vackra och roliga, läckra, råa vintagefynd och industrifynd med massor av vacker patina, själ och historia. Vår butik (som ligger i Snogebæk) är ett gammalt missionshus, också med massor av själ och roliga historier från lokalbefolkningen som har gått i söndagsskola här.

Vi anstränger oss mycket när vi köper in i butiken

Vi har handplockat varor från bland annat USA, Tyskland, Frankrike, Belgien, Indien, England, Italien, Sverige och Danmark. Många av dem med en liten rolig historia från en plats i världen där just detta föremål har haft en funktion. Vi har också många unika fynd vars historia kring själva designen eller ursprunget är ganska speciell. Det här är något vi lägger stor möda på att föra vidare, då vi själva älskar de små roliga historierna som förknippas med fynden vi omger oss med hemma där vi bor. Vårt eget hem har för övrigt alltid varit en pågående inredningsprocess som vi nog aldrig blir helt färdiga med. Vi älskar att piffa till det enkla med något som "väder" och har lite spets. Därför känner vi oss mycket privilegierade att vi har fått möjligheten att etablera Fru Due och ser alltid fram emot att erbjuda våra kunder ett stort och varmt välkomnande.